KÖREN

 

Namnet Espiro har vi lånat från spanskan och det betyder "jag andas ut".

 

För oss är sången och musiken en förutsättning för livet på samma sätt som andningen. I sången och musiken finns plats att glädjas, känna vemod och sorg, smärta och njutning. Ja, allt det där som tillhör livet. Precis som att andas.

 

Vår ledare och dirigent heter Matts Johansson.

 

Vokalensemblen Espiro är en blandad kör i fyra stämmor som har rötter från 1980-talet. Fram till 2005 var vi kända som Sångensemblen Mareld. Mellan 1999 och våren 2009 dirigerades kören av Eva Niste, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och verksam som körpedagog, musiker och projektledare i en mängd olika sammanhang, både i Göteborg och internationellt.

 

Vår repertoar är blandad och omväxlande och passar i såväl kyrkliga som profana miljöer. Vi sjunger klassiskt och modernt, folkmusik från olika delar av världen eller pop och jazz. Ibland arbetar vi tillsammans med olika musiker, ett samarbete som hjälper oss att ta ut svängarna och skapa nya upplevelser.

 

Kom och lyssna eller kontakta oss, så berättar vi mer om vad vi har i våra pärmar just nu.

Matts Johansson är sångare, pianist, violinist och körledare. Var en av medlemmarna i Vokalkvartetten VOX - världens enda heltidsanställda vokalkvartett.
Körpedagog på Balettakademien och Performing Art School i Göteborg - utbildningar där studenterna har tillgång till sina kroppar via dansen, rösten via sången, dramatiken via teatern. Körämnet utvecklas i korsbefruktandet mellan dessa ämnen. Körledare för Espiro, Cantamore och Göteborgs Konsertkör. Sångpedagog och flitigt anlitad som inspiratör bl a för Höstlovskören - ett samarbete mellan Konserthuset i Göteborg och Körcentrum Väst.
Kan hoppa, sjunga och jonglera - samtidigt! 

Stina Zätterman

Jennie Werner

Sofi Sigvardsson

Linda Persson

Sofia Holmgren

Jenny Trumars

Hanna Broberg

 

 

Jan Redig

Hasse Nylén

Olle Zetterqvist

Per Schillander

Pål Dahle

Per Alnegren

Lars Eriksson

Per Nyqvist

Fredrik Lindberg

Roland Barthel

Mats Kalén

 

 

Petra Andersson

Monica Carlsson

Karin Wigert

Lena Lindälv

Malin Nicander

Anna Jutnäs

Anna Holst

 

MEDLEMMAR

SOPRANER

ALTAR

TENORER

BASAR

DIRIGENT

KORTFAKTA

Titel: 

Ålder: 

Familj: 

Övrigt: 

© 2016 Espiro   |   Kontakta oss: kontakt@espiro.se   |   Webbmaster: webmaster@espiro.se   |   Espiro & Vänner

Logotyp för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet